Ploșnițe

Ce sunt ploșnițile?

Ce trebuie Știut?

La nivel mondial există o creștere a raportărilor de ploșnițe; la metrou, în hoteluri, în restaurante sau școli,… Ei fac ascunși nevăzuți cu bagajele și hainele noastre, se hrănesc cu sângele nostru când dormim și se reproduc cu viteza fulgerului, astfel încât ne confruntăm rapid cu o infestare de ploșnițe.

Ploșnița obișnuită, numită științific Cimex lectularius, este o insectă înțepătoare și târâtoare care aparține semi-aripilor, care includ și afidele și cicadele. Ploșnița de pat este biformală sexual. La femele, corpul inferior este oval și simetric. La masculi este alungită și asimetrică. Sunt de obicei insecte nocturne care se ascund în timpul zilei

Poate o ploșniță să transmită boli?

În ciuda faptului că aceste insectele sug sânge sunt cunoscute a fi purtătoare importante de boli (de exemplu țânțari, păduchi sau purici), acesta nu este cazul ploșnițelor de pat. Până în prezent, nu au fost semnalate boli transmise de ploșnițe.

Aveți probleme cu ploșnițe? În acest caz  Bugs Control vă poate ajuta.

informații despre ploșnițe?

Cum Arată Ploșnița?

Corpul ploșniței de pat adult are o formă plată, ovală, are aproximativ 0,5 până la 1 cm lungime și are șase picioare. O ploșniță adultă are o culoare maro-roșcat sau negru-maro, care se întunecă pe măsură ce ploșnița se hrănește.
Larvele de ploșniță sau „nimfele” au o dimensiune de aproximativ 1,5 mm și sunt transparente (albe), nimfa capătă o culoare roșiatică la hrănire, crescând și după fiecare masă.
Ouăle de ploșnițe au o dimensiune de aproximativ 1 mm, arată un pic ca niște granule albe situate una lângă alta și se dezvoltă după câteva săptămâni.

Ploșnițele trec printr-un ciclu de viață extins

Ciclul biologic constă din următoarele etape: oul, cinci stadii de nimfă și stadiul adult. Nimfele seamănă cu exemplarele adulte ca formă și obiceiuri. Ele diferă de alte insecte, cum ar fi musca, prin faptul că nu suferă o metamorfoză completă (hemimetaboli). Femela depune aproximativ 200 până la 500 de ouă în timpul vieții și 5 până la 12 ouă pe zi. Ouăle sunt lipite de obiectul pe care au fost depuse cu o substanță lipicioasă.

Mușcătura de ploșniță

Mușcăturile de ploșnițe pot apărea pe tot corpul.

De obicei, grupuri de trei mușcături sunt aranjate într-un model liniar (excepții sunt întotdeauna posibile).
Prima mușcătură arată adesea cea mai puternică reacție, a 2-a și a 3-a au reacții descrescătoare.
Înțepăturile de ploșnițe devin vizibile doar după un timp (mai târziu în cursul zilei sau câteva zile mai târziu).

Aveți probleme cu Ploșnițe?

Nu ezitați să ne contactați